Ruparju grozi rubež

Foto: Iztok Golob
Foto: Iztok Golob
Sojenje. Soočenja Pavla Ruparja s pričami iz Avstrije včeraj ni bilo. Zamuja z vračilom dolga.
Oglej si celoten članek

Na okrožnem sodišču je včeraj zaradi odsotnosti prič odpadla glavna obravnava na sojenju Pavlu Ruparju v primeru Aquaplus. Nekdanjemu tržiškemu županu obtožnica očita zlorabo položaja in pridobitev protipravne koristi. Avstrijsko podjetje Aquaplus naj bi občini za stroške pri pripravi dokumentacije za javno-zasebno partnerstvo pri gradnji čistilne naprave in komunalne infrastrukture izplačalo 40 tisoč evrov, vendar občina vsote nikoli ni prejela na svoj račun. Na sojenje ni bilo prič iz Avstrije in Jurija Pintarja, ki naj bi Ruparju posredoval ček. Rupar krivdo zanika.

Še okrog deset tisočakov

Ruparju sicer 3. aprila grozi rubež. Ker občini še ni vrnil vsega denarja po sodbah v zadevah študentskih napotnic in marmorja (dolžan naj bi bil slabih pet tisočakov), je v teku izvršilni postopek. Grozi mu tudi izvršilni postopek za nekaj več kot pet tisoč evrov, ki jih mora občini vrniti po pravnomočni sodbi zaradi neupravičenega izplačila potnih stroškov za gostovanje v Franciji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.