RTV protestira zoper zaprtje ERT

Foto: EPA
Foto: EPA
RTV Slovenija z odprtim pismom izrazila podporo grški radioteleviziji.
Oglej si celoten članek

V pismu, poslanem na Evropsko radiotelevizijsko zvezo (EBU), je generalni direktor RTV Slovenija Marko Filli poudaril pomen javne radiotelevizije ter zapisal, da je ukinitev javnega rtv-servisa grožnja demokratičnemu razvoju.

V pismu Filli piše, da je javna radiotelevizija pomembna pridobitev evropske demokracije. Kot navaja, v kriznih razmerah, "ki se jih vsi zavedamo", tudi javni mediji racionalizirajo delovanje, a kljub varčevanju uresničujejo svoje poslanstvo.

Zato zaposleni na RTV Slovenija in Filli po navedbah slednjega z ogorčenostjo spremljajo dogajanje, povezano z ERT v Grčiji, "državi, ki je zibelka evropske demokracije in kulture".

Grožnja demokratičnemu razvoju

Izražajo protest zaradi odločitve o prenehanju njenega delovanja in odpustitvi 2.656 delavcev, ki jim izražajo vso podporo. "Ukinitev javnega rtv-servisa v katerikoli državi sveta je grožnja demokratičnemu razvoju. To ni pot iz krize, temveč njeno poglabljanje," so zapisali in dodali, da s padcem javnega medija pade tudi demokracija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.