Romska problematika: Zahteva poslancev SDS, pridružuje se tudi več kot pol poslancev Gibanja Svoboda

Foto: Državni zbor/Sušnik Matija
Foto: Državni zbor/Sušnik Matija
Poslanci SDS so danes v DZ vložili zahtevo za sklic izredne seje državnega zbora, katere namen je obravnava predloga priporočila vladi v zvezi z reševanjem romskih vprašanj.
Oglej si celoten članek

Poslanska skupina SDS bo zahtevala sklic izredne seje državnega zbora, katere namen je obravnava predloga priporočila vladi v zvezi z reševanjem romskih vprašanj, je na današnji novinarski konferenci pojasnila poslanka SDS Anje Bah Žibert. Vladi želijo med drugim predlagati, da v treh mesecev pripravi sistemske rešitve za večjo varnost državljanov.

Zahtevo je sopodpisalo tudi 27 od 40 poslancev Gibanja Svoboda. Večina poslancev Svobode se je pobudi pridružila, ker menijo, da je DZ poklican k izmenjavi mnenj in iskanju rešitev v skupno dobro. "Zaključki pa morajo temeljiti na vključevanju, spoštovanju človekovih pravic in zagotavljanju varnosti za vse, poiskati jih moramo s sodelovanjem in v dialogu lokalnih skupnosti, države in romske populacije," so zapisali v sporočilu za javnost.

Ob tem v Svobodi ne želijo, da bi izredna seja "izzvenela v slogu opozicijskega populizma", temveč želijo z aktivnim sodelovanjem pripomoči h konstruktivni in spoštljivi razpravi ter iskanju koristnih predlogov rešitev, so navedli.

Zahtevo za sklic izredne seje so sopodpisali tudi v poslanci NSi, nepovezana poslanka Mojca Šetinc Pašek in poslanec SD Predrag Baković.

 

Novo mesto V romskem naselju s kamenjem nad redarja

Slovenija Z otrokom pred trgovino čakal ženo, Rom pa ga je zabodel

Slovenija Nova Velika Dolina: Razkrivamo nasilje na šoli v Dobrniču

Slovenija Novo o napadu na učenca v Brežicah: Šola jih sankcionira, a se jih nič ne prime!

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 28

  • 16:59 23. Avgust 2024.

    Kočevje prostrano in lahko država ustanovi rezervat, ki bo oddaljen od naselje civilov!

  • 12:46 23. Avgust 2024.

    Samo nekaj mi ni jasno v teh političnih igricah. Ko je bil Olaj državni sekretar je bil ostro odzval proti …

  • 10:28 23. Avgust 2024.

    Res ste idioti omejeni, s skupnimi močmi se morajo reševati problemi države.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.