Riklijeve vile vse manj

Foto: Žurnal24 Kamor je padlo, tam je ostalo – na Riklijevi vili so morali porušiti še del stra
Zaradi slabega stanja odstranili del stranskega ostrešja.
Oglej si celoten članek

Propadajoča Riklijeva vila na Bledu je pred kratkim izgubila še del dotrajanega ostrešja, ki leži ob podrtiji.

Mark Oman, zakoniti zastopnik vile, je včeraj dejal, da razpadlega materiala ni imel kam odpeljati. "Večino ostrešja smo odstranili že pred časom, nekaj pa smo ga pustili. Vendar je inšpektor za kulturno dediščino odredil, da moramo odstraniti še stranski del, ki je bil v zelo slabem stanju, da se ne bo zgodila nesreča in bi koga poškodoval. Pustili smo le ozek del strehe nad sprednjo steno, ki jo moram ohraniti, da se ne bi podrla pod težo snega," je pojasnil Oman.

Vnovič na razpis
Prihodnje leto se namerava vnovič prijaviti na razpis ministrstva za kulturo, kar pomeni, da se obnova še nekaj časa ne bo začela in se utegne zgoditi, da se bo vila pod težo časa porušila sama. Precej neuspešni so bili tudi pogovori s potencialnimi najemniki, kajti kot je povedal Oman, so bili z dvema neuspešni, s Casinojem Bled pa še niso rekli zadnje 
besede.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.