Ribiči ujeli rekordno veliko cipljev

Foto: Suzana Kos
Foto: Suzana Kos
Ribiči so danes v okviru tradicionalnega zimskega izlova cipljev ujeli rekordno veliko teh rib - od sedem do deset ton naj bi jih bilo, je po priplutju zjutraj povedal vodja izlova Fabio Steffe.
Oglej si celoten članek

Slovenski ribiči sicer računajo, da bodo šli na ciplje predvidoma še enkrat v prihodnjih dneh, danes ves dan in tudi jutri pa lahko ljudje pridejo na portoroški glavni pomol, kjer ribiči brez posrednikov prodajajo sveže ciplje po pet evrov za kilogram.

"Koliko natančno smo ujeli, še ne vemo, ker so ribe še v mreži v morju, ob barki Levante, ki je zasidrana na odprtem morju, okoli 500 zabojev pa smo že pretovorili na obalo," dodaja vodja izlova Fabio Steffe.

Kilogram od pet do osem evrov

To je sicer največji ulov v zadnjih štirih letih. "Minula leta ni bilo take sreče, pred dvema letoma smo na primer ujeli predvsem ribe skakavke, ki trgajo mreže, in orade, letos pa smo zajeli samo ciplje. Opazovali smo jih ves teden, in ko so se zbrali v jato, smo jih zajeli," dodaja Steffe.

Poudarja pa, da je kritičen do reklamne akcije, ki poteka te dni po državi, pod sloganom Ali ste danes že jedli ribe. "Sramotno je, da pospešujejo prodajo uvoženih rib," meni Steffe.

Ciplje na portoroškem pomolu prodajajo kot rečeno po pet evrov za kilogram, v ribarnicah pa jih bo mogoče dobiti nekoliko dražje, od šest do osem evrov, še napoveduje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.