Remont nuklearke končan

Foto: Žurnal24
Končal se je remont nuklearne elektrarne Krško, ki se je začel v soboto, zato so jo že ponovno vključili v elektroenergetsko omrežje.
Oglej si celoten članek

Pri remontu v krški nuklearki, ki je bil zelo zahteven tako po obsegu del kot po vsebini, je poleg zaposlenih sodelovalo še približno 1100 zunanjih sodelavcev. Opravili so vsa načrtovana dela: številne preglede opreme, nadzorna testiranja ter potrebna popravila, poleg tega je bilo v reaktorsko sredico vloženih 53 svežih gorivnih elementov.

Izvedli so tudi vse načrtovane modernizacije sistemov in opreme, ki zagotavljajo večjo varnost in stabilnost delovanja elektrarne. Med njimi v nuklearki navajajo zamenjavo obeh izločevalnikov vlage in pregrevalnikov pare, zamenjavo relejne zaščite bloka generatorja in transformatorja, vgradnjo novega elektromotorja za črpalko primarnega hladila, zamenjavo toplotne izolacije v reaktorski zgradbi ter preventivno zamenjavo posameznih odsekov sekundarnih cevovodov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.