Redki leopard za fotografijo leta

Foto: Žurnal24 Zmagovalna fotografija snežnega leoparda Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Deset mesecev čakanja v osrčju Himalaje pri temperaturah do -40 stopinj Celzija za eno fotografijo se je izplačalo. Steve Winter je za portret snežnega leoparda prejel nagrado za fotografijo leta v divjini.
Oglej si celoten članek

V objektiv enega izmed 14 daljinsko vodenih fotoaparatov je v osrčju noči in ob zimski kulisi, ki najbolje ponazarja težke razmere za preživetje, ujel skrivnostno divjo mačko. Snežni leopard je zaradi nebrzdanega lova nanj ogrožena vrsta, na visokih nadmorskih višinah v Himalaji jih živi med 3.500 in 7.000.

Fotografija je postala skupna zmagovalka natečaja Wildlife photographer of the Year.

Natečaj skupaj pripravljata BBC in britanski naravoslovni muzej, v letošnjem izboru pa je sodelovalo kar 32.000 fotografij iz 82 držav. Nekaj preostalih zmagovalcev iz 17 različnih kategorij si oglejte v fotogaleriji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.