Redka vrsta govedi bo rešila redko vrsto trave

Foto: Žurnal24 Belo govedo in redka vrsta trave so našli svoje koristi.
V britanski pokrajini Devon so se lotili posebnega projekta; s pomočjo izumirajoče vrste govedi bodo rešili izumirajočo vrsto trave in obratno.
Oglej si celoten članek

Moči bosta združila posebna vrsta belega goveda in trava, ki je zelo pomembna za ekosistem. Deluje kot spužva, ki vpija deževnico, in jo nato postopoma dovaja zemlji. Poleg tega varuje pred poplavami.

Kmet Robert Wright je zato na svoj pašnik povabil belo govedo: "Kaže, da so zelo zadovoljni z svojo novo vlogo. Sprehajajo se po travi in jo pasejo.“ Trava se obnavlja, izumirajoče govedo pa ima ves čas na voljo svežo sočno hrano. "Na takšen način so to govedo gojili že stoletja,“ pravi Wright.

Prvi "gostje“ bodo na travniku ostali do septembra. Če bo šlo vse po načrtih, bodo takrat samice že pričakovale naraščaj. Wright zato napoveduje povečano število skoraj izumrlega goveda.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.