Rdeča luč za nekatere liste

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Volilne komisije so po do zdaj zbranih podatkih zavrnile nekaj kandidatnih list. Večina volilnih komisij volilnih enot je že potrdila kandidatne liste za predčasne parlamentarne volitve.
Oglej si celoten članek

Do 15. ure je pet volilnih komisij volilnih enot že izdalo in vročilo zavrnilne odločbe. Kandidatno listo Stare pravde - stranke prava so po doslej znanih podatkih zavrnili v volilnih enotah s sedežem v Kranju, Postojni, Celju, Mariboru, Novem mestu in na Ptuju. Listo stranke Humana Slovenija so zavrnili v volilnih enotah s sedežem v Celju in Ptuju, listo Stranke slovenskega naroda pa v volilni enoti s sedežem v Celju.

Državna volilna komisija poudarja, da volilne komisije še niso končale s postopkom potrjevanja list kandidatov in da podatki niso dokončni. Podatki iz volilnih enot Ljubljana - center, Ljubljana - Bežigrad ter Novo mesto tako še niso znani. V volilni enoti Ljubljana - center so zavrnili tri kandidatne liste, a njihova imena še niso znana, dokler ne bodo vročene vse odločbe.

Volilne komisije volilnih enot sicer kandidatne liste zavrnejo, če ugotovijo, da lista kandidatov ni sestavljena in določena v skladu z zakonom. Zoper odločbo volilne komisije o zavrnitvi kandidature se je mogoče pritožiti na vrhovno sodišče, in sicer v roku 48 ur po vročitvi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.