Razglasili oranžni alarm

Foto: Profimedia
Prehod fronte s seboj prinaša nevšečnosti. Vremenoslovci so že razglasili oranžni alarm.
Oglej si celoten članek

Oranžni alarm so razglasili za soboto, in sicer za območje jugozahodne Slovenije. Pričakujejo, da se bodo najvišje hitrosti vetra gibale od 100 do 120 kilometrov na uro. 

Na Arsu prebivalcem tega območja svetujejo, da poskrbijo za lastno varnost in se ob morebitnem gibanju na prostem izogibajo nevarnih mest. Priporočajo, da se ljudje zadržujejo v varnih, zaprtih prostorih. 

Foto: Meteo.si opozorilo oranžni alarm
Veter se bo začel krepiti že danes popoldne. Danes bo na zahodu delno jasno, drugje pa zmerno oblačno. Popoldne in zvečer ni izključena kakšna ploha. Temperature se bodo gibale od 10 do 15, na Goriškem in v vipavski dolini pa do 18 stopinj Celzija. 

Sobota bo občutno hladnejša. Najnižje jutranje temperature bodo od -8 do -3, na Primorskem okoli 1, najvišje dnevne od 1 do 4, na Primorskem okoli 8 stopinj Celzija. Sobota bo pretežno jasna in vetrovna, na Primorskem bo, kot že rečeno, pihala zmerna do močna burja. 

Kako kaže prihodnji teden?

V nedeljo bo sončno, veter pa bo slabel. V ponedeljek bo večinoma sončno, čez dan pa bo znova topleje. 

Od ponedeljka dalje bo nad naše kraje spet dotekal toplejši zrak. Do sobote bo prevladovalo sončno vreme, od petka naprej pa bo v zahodni polovici države bolj oblačno. V petek nas lahko doseže manjša ohladitev. 

Foto: Meteo.si napoved

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 11:40 22. Februar 2019.

    to je pravi alarm z arsa;;; Opozorila V petek popoldne bo na severovzhodu zapihal močan severovzhodni veter, ki bo predvsem …

  • 10:43 22. Februar 2019.

    Maš prav ampak na seve vzhodu in ne na jugozahodu, novinar ki nimajo niti gram pameti

  • 08:53 22. Februar 2019.

    Odpri ALADIN(arso) in klikni na opozorila,tam so alarmi.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.