Ramić iz pripora, Škoberne še ne

Foto: Žurnal24 (Foto: Nik Rovan)
Sodišče. Čehajić želi sojenje južno od Trojan, Ramić prost.
Oglej si celoten članek

Sodnica Okrožnega sodišča v Celju Marjana Topolovec Dolinšek ni mogla začeti sojenja zoper Esada Čehajića, ki mu obtožnica očita posredovanje pri prostituciji.

Čehajić, zaradi katerega je v priporu celjski okrožni sodnik Milko Škoberne, medtem ko sta bila Marjan Salobir in Esad Ramić – osumljena posredovanja pri jemanju podkupnine – izpuščena (Ramić zvečer, ko so bile zaslišane vse priče, na katere bi lahko vplival), je zahteval sojenje "na drugi strani Trojan", češ da mu v Celju ne morejo zagotoviti objektivnega sojenja.

Foto: Žurnal24 null Posnel je pogovore
Čehajić je podrobno razložil, čemu želi prenos pristojnosti. "Od leta 1994 je bilo proti meni veliko montiranih kazenskih postopkov z namenom, da me uničijo," je sodnici dejal Čehajić in dodal, da je od konca decembra, potem ko je že podal kazenske ovadbe ter obvestil najmanj deset ustanov in 15 medijev, posnel pogovore s Škobernetom, Ramićem, Salobirjem in enim tožilcem.

Med drugim naj bi mu Škoberne v zadnjem, poldrugo uro dolgem pogovoru razlagal, kako so mu vse "naštimali", kako so se prodajale njegove nepremičnine in druge podrobnosti.

Zato predlagam, da se tudi dokazi, ki so v Škobernetovem spisu, uporabijo v mojem spisu," je dejal Čehajić. Sojenje je prestavljeno za nedoločen čas.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.