"Racionalizacija je čista prevara"

Foto: Žurnal24 Notranjski muzej bo v svojih novih prostorih 12. maja odprl razstavo, saj morajo
Notranjski muzej. Namesto racionalizacije dodatna zaposlitev vodje enote. Iniciativa gre naprej.
Oglej si celoten članek

“Nihče od zaposlenih se ni prijavil za vodjo enote. Z razpisom se bo zato poiskalo nekoga zunanjega,” nam je glede vodje enote Notranjski muzej, ki je po novem pripojen Zavodu Znanje, dejala Brigita Kidrič, direktorica zadnjega, in potrdila, da to torej pomeni dodatno zaposlitev.

“To dokazuje, da je bila racionalizacija kot razlog pripojitve muzeja čista občinska prevara. Ne vem pa, kdo bo to zaposlitev plačal,”
odgovarja Marjetica Mahne iz Civilne iniciative za ohranitev samostojnosti muzeja, kjer menijo, da je bil dejanski razlog pripojitve prevzem oblasti tudi nad to ustanovo. Nadaljujejo zbiranje podpisov pod peticijo, kar bo osnova za zahtevo za razveljavitev sporne pripojitve oziroma občinski referendum.

Bivši direktor muzeja Dejan Vončina, ki je zaradi komuniciranja z javnostjo dobil opomin pred odpovedjo, je po besedah Kidričeve odgovoren za projekt oživitve enote Fužina v Grahovem. Mahnetova meni, da je to delovno mesto neuresničljivo, fiktivno, saj sredstev za prenovo ni, zaradi česar se je Vončina tudi pritožil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.