Prvim denar junija

Foto: Žurnal24 Poplavljenci bodo dobili od 250 do pet tisoč evrov pomoči. (Foto: Anže Petkovšek
Pomoč. MOL bo 862 poplavljencem razdelila 1,1 milijona evrov.
Oglej si celoten članek

Mestna občina Ljubljana (MOL) bo predvidoma junija 862 poplavljencem nakazala 1,1 milijona evrov za odpravo posledic škode ob lanskih septembrskih poplavah. Upravičenci bodo dobili od 250 evrov do pet tisoč evrov pomoči, v povprečju pa 30 odstotkov ocenjene škode po aplikaciji Ajda.

Občina bo predvidoma maja upravičencem poslala obvestilo, ti pa bodo morali nato poslati vloge za izplačilo finančne pomoči. Odlok o pomoči bodo mestni svetniki obravnavali na seji v ponedeljek.

Kus: Pomoč ni prepozna
Pomoč, ki jo bodo razdelili, bo zadoščala za vse upravičence, meni Robert Kus, načelnik oddelka za zaščito, reševanje in civilno obrambo na MOL. Ob tem poudarja, da pomoč občine ni prepozna, ker to “ni obveza lokalne skupnosti” in ker je začelo ministrstvo za okolje in prostor šele marca oškodovance seznanjati z ocenami škode, ki so podlaga za odlok ljubljanske občine o pomoči.

MOL je za odpravo posledic do zdaj dala dober milijon evrov, 3,5 milijona evrov pa za odpravo posledic poplav v vrtcih, na cestah in drugih objektih MOL.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.