Prvič na eBayu, pa že našel izumrlega insekta

Foto: Žurnal24 Harrington je prvič kupoval prek eBaya. "Definitvno dober nakup," je bil zadovol
Znanstvenik, ki je za nekaj manj kot 30 evrov prek eBaya kupil fosil insekta, je presenečen ugotovil, da gre za doslej še neznano izumrlo vrsto.
Oglej si celoten članek

Richard Harrington iz britanskega Kraljevega etimološkega združenja je fosil kupil od nekega Litovca. Ker mu s svojo ekipo ni uspelo ugotoviti, v katero vejo insektov bi lahko uvrstili okameneli primerek, ga je poslal na podrobne analize strokovnjaku na Dansko. Ta je potrdil, da gre za že izumrlo vrsto, ki doslej še ni bila popisana.

Mindarus ebayus neprimerno
Insektu so po naključnem najditelju nadeli ime mindarus harringtoni. Harrington si je sicer prizadeval, da bi mu nadeli ime mindarus ebayus, a je uporaba takšnih modernih imen za poimenovanje vrst nepriljubljeno v stroki. Harrington sicer priznava, da spletnega portala za nakupovanje eBay ni uporabljal še nikoli poprej. Nanj so ga napotili kolegi.

Sama žuželka je dolga dobre tri milimetre, ujeta v košček jantarja pa je "preživela" zadnjih 40 do 50 milijonov let.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.