Prvi leseni vrtec pri nas

Foto: Žurnal24 Vrtec bodo zgradili pri osnovni šoli, je povedal Iztok Kovačič (na fotografiji).
Vrtec. Na podlagi občinskega razpisa ga bo gradilo podjetje Jelovica hiše.
Oglej si celoten članek

Les kot material je v Sloveniji prisoten v izobilju.
Rupert Gole, župan Občine Šentrupert

 

V ponedeljek bodo pri osnovni šoli položili temeljni kamen za novi vrtec, ki bo kot prvi v Sloveniji v celoti lesen. “S tem razvijamo zgodbo o lesu in uresničujemo vizijo, da Mirnska dolina postane energetsko neodvisna,” je povedal župan Rupert Gole.

Več razlogov
Gre za nizkoenergetsko in okolju prijazno zgradbo, ker bo zgrajena iz lesa. Tudi izpusti ogljikovega dioksida bodo veliko manjši kot pri klasični gradnji,” je izpostavil Iztok Kovačič z oddelka za okolje in prostor in dodal, da bodo na dolgi rok nižji tudi stroški vzdrževanja.

Gradnja lesenega vrtca bo občino stala približno enako kot gradnja klasičnega, v prihodnje pa naj bi se po navedbah Goleta gradnja tovrstnih vrtcev pocenila. Pričakujejo, da bodo zanj plačali od 1,4 milijona do 1,5 milijona evrov, financiranje pa bo potekalo naslednjih 16 let.

V treh mesecih
Vrtec bodo postavili do konca poletja, potem pa bodo stekla dela v notranjosti. “Odprtje popolnoma opremljenega vrtca pričakujemo decembra in selitev otrok januarja,” je sklenil Gole.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.