"Proti malemu delu!"

Foto: Žurnal24 (Foto: Dejan Mijovič)
Semolič: "Počeli bomo marsikaj in se bojevali na vse načine."
Oglej si celoten članek

Malo delo ne ponuja odskočne deske in pomeni korak k zmanjševanju pravic delavcev, pove Andrej Zorko z Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS). Na ZSSS so se odločili zbrati 40 tisoč podpisov proti malemu delu, saj menijo, da to ustvarja brezposelnost in revščino mladih ter negativen vpliv na trg dela. Mladi potrebujejo normalno, ne pa malo delo, pravi Dušan Semolič.

Pri malem delu ni plačanih stroškov za malico in stroškov prevoza na delo, prav tako ni odpovednega roka in odpravnine, opozarjajo sindikalisti. “Sindikati bomo naredili vse, da zakon ne bo stopil v veljavo, ker je škodljiv,” dodaja Semolič, ki upa, da jim bo uspelo zbrati dovolj podpisov, da zakon o malem delu preprečijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.