"Prodal ga je Janša"

Foto: Nik Rovan
Foto: Nik Rovan
Bratuškova odgovarjala tudi o prodaji Mercatorja. O domnevnem skrivnem sestanku Janković - Todorić ne ve nič.
Oglej si celoten članek

"Vlada ne prodaja Mercatorja. Prodala ga je 12. avgusta 2005, ko je bil predstavnik prodajalcev Janez Janša, predstavnika kupcev pa Boško Šrot in Igor Bavčar, danes oba v kazenskih postopkih," je v odzivu na dogovor o prodaji večinskega deleža trgovca hrvaškemu Agrokorju dejala predsednica vlade Alenka Bratušek.

Kot je dodala, so časi, ko je vlada mimo pristojnih in odgovornih izvajala poslovne odločitve podjetij in bankm, z njeno vlado oz. njo osebno, končani. "Lastniki Mercatorja so gospodarske družbe in banke, ki se samostojno odločajo o svoji poslovni politiki."

Mercator je po njenih besedah danes v takšnem položaju, kot je, ker se je leta 2005 prodajal nepregledno in pod mizo.

Za skrivni sestanek ne ve

Na novinarsko vprašanje, da naj bi se po neuradnih informacijah pred prodajo Mercatorja sešla Zoran Jankovič in Ivica Todorić, je Bratuškova dejala, da po uradnih informacijah, ki jih ima, ne ve, da bi do tega sestanka prišlo, zato se v tem trenutku s tem ne bo ukvarjala.

Tudi če je do sestanka prišlo - a njej ni znano, da bi prišlo - to po njenem mnenju ne bo vplivalo na odločitev tistih, ki vodijo postopke prodaje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 17

  • 00:02 19. Junij 2013.

    Itak vedno bere, najbolj fino je bilo, ko jo je kamerman CNN-a pokazal pri skrivanju listka za tegelcem z rožo.Pri …

  • 23:59 18. Junij 2013.

    Umobolni pritlikavi stvor, ata-pampers, spolni partnerji bulmastifov in podobni nikoli in za nič krivi!

  • 14:37 18. Junij 2013.

    Če pa bo toča, bo verjetno kriva udbomafija...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.