Prodajal ponarejene vinjete

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
20-letnik iz okolice Slovenske Bistrice si je omislil donosen posel; ponarejal je vinjete in jih prodajal po polovičnih cenah.
Oglej si celoten članek

Policisti iz Rač in Slovenske Bistrice so na podlagi suma, da se mladenič ukvarja s prepovedano dejavnostjo, na mariborskem sodišču pridobili odredbo za hišno preiskavo. Pokazala je, da je bil sum utemeljen.

Pri 20-letniku so namreč našli potrebne dokaze, ki ga bremeni kaznivega dejanja ponarejanja in uporabe ponarejenih vrednotnic ali vrednostnih papirjev. Ko je vinjete izdelal, jih je v promet po polovični ceni spravil pod pretvezo, da jih je za takšno ceno dobil od različnih zavarovalnih agencij. Koliko ponarejenih vinjet je spravil v promet, ni znano.

Pri mladeniču so policisti našli in zasegli tudi 12 ampul prepovedanih snovi v športu (testosteron), zaradi česar ga bodo ovadili še za neupravičeno proizvodnjo in promet s prepovedanimi drogami, odkrili pa so še 12 nabojev, za katere nima ustrezne orožne listine.

Mladeniča čaka kazenska ovadba. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 19:04 11. November 2014.

    Bi z lahkoto...če še maš katero jo kupim še jaz.. Zakaj pa dajo takšne nenormalne cene. Če jo ima kdo …

  • 18:32 11. November 2014.

    Takoj! Kje bo pa un mujo iz nadvoza videl al mam pravo al ne, sploh v kombinaciji z toniranimi sipami!

  • 18:28 11. November 2014.

    Bi!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.