Prodaja slovenske penine poskoči za 250 odstotkov

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
V Radgonskih goricah decemra prodajo četrtino svojih penin, v Goriških Brdih je lani prodaja poskočila za 250 odstotkov.
Oglej si celoten članek

V predprazničnem času potrošniki pogosteje posežejo tudi po proizvodih, ki si jih drugače privoščijo manj. Močno tako naraste prodaja različnih penin, s katerimi si ljubitelji dobre vinske kapljice nazdravijo ob prehodu v novo leto.

V družbi Radgonske gorice, ki so znane po pridelavi penin po klasični metodi že vse od leta 1852, tako v decembru prodajo kar četrtino svojih penin.

Najbolj priljubljena je srebrna penina

"Kar se naše prodaje tiče, sledimo planu, kar pomeni, da je naša letošnja prodaja nekje za štiri odstotke višja od lanske. Z zadovoljstvom lahko povemo, da vsako leto beležimo rast prodaje penin. Še vedno je srebrna radgonska penina tista, ki je najbolj usidrana v srcih slovenskih potrošnikov," so  povedali v družbi.

Prav zato so pričakovanja o povečani prodaji v letošnjem letu optimistična, je povedala Andreja Novak iz družbe Radgonske gorice iz Gornje Radgone: "Moramo biti inovativni in iti v korak s časom ter hkrati delati na izobraževanju ter širjenju kulture pitja vin in penin."

V Goriških Brdih lani prodali za 250 odstotkov več

Tudi v vinski kleti Goriška Brda - ta je zagotovo najbolj poznana po peneči rebuli, ki jo pridelujejo že več kot 50 let - so s prodajo penin v decembru zadovoljni, saj ta v primerjavi z ostalimi meseci v letu precej poskoči.

"Podatkov za letošnje leto še nimamo, saj se je december šele dobro začel, lahko pa povem, da smo lani v decembru prodali za okoli 250 odstotkov več penin od mesečnega povprečja na domačem trgu. Količinsko je to lani pomenilo okoli 30.000 steklenic penin, letos pa verjamemo, da bo ta številka še nekoliko višja," je povedala Neja Škrinjar iz briške kleti.

Tako radgonska kot briška klet, ki sta sicer vodili pri pridelavi in prodaji penin na slovenskem trgu, vsako leto pripravita tudi nove proizvode. Tako sta letos na trg dali nove pijače z nižjo alkoholno stopnjo na osnovi penin.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 17:33 7. December 2014.

    jaz si vedno vse nabavim v začetku jeseni ... mislim da bi tako morali delat vsi ki brez penine ne …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.