Pripeljal? Naj odpelje!

Foto: Žurnal24 Bralka je v Novih Jaršah v objektiv ujela na ducate zapuščenih nakupovalnih vozi
Nakupovalni vozički. Z ulic v Novih Jaršah jih pospravljajo trgovci sami.
Oglej si celoten članek

Pred vhodih blokov, ob zabojnikih za smeti in celo pred vrtcem je bralka na Ulici Hermana Potočnika, Kvedrovi ulici in Šmartinski cesti fotografirala zapuščene nakupovalne vozičke. “To postavljanje ali parkiranje vozičkov že dolgo, dolgo časa opazujem v naselju in vedno več jih je,” je dopisala.

Trgovci jih vozijo nazaj
Za težavo vedo v vseh trgovskih verigah, ki smo jih opozorili na njihove zapuščene vozičke.

Kovanci neučinkoviti

Kovanci. Sparovi in Baumaxovi vozički so opremljeni s ključavnico na kovance, Mercatorjevi pa ne. Tam sicer menijo, da bi težavo s tem omilili, vendar je očitno – glede na to, da izginjajo vozički vseh treh verig – ne bi preprečili.

“S tem smo seznanjeni in nam predstavlja veliko težavo,” je povedala Tanja Roškar, asistentka vodstva Baumaxa. Opozorila je, da na leto izgine okoli 20 odstotkov njihovih vozičkov, kar je po njihovem mnenju vsekakor preveč. Kot je dodala, vozičke vsak teden iščejo in vozijo nazaj pred trgovino.

Podobno pravijo v Sparu Slovenija, kjer težavo, kot je dejala Janja Štular, vodja marketinga, sproti odpravljajo: “Redno izvajamo evidenco števila nakupovalnih vozičkov in večjih odstopanj od prvotnega števila vozičkov ne opažamo.” Dodala je, da je sicer težko preprečiti posameznikom, da vozičke odpeljejo in zagotovila, da poskrbijo za odvoz vseh zapuščenih vozičkov njihovih trgovin, če jih nanje kdorkoli opozori. Mercatorju pa v Novih Jaršah na leto izgine med 20 in 30 vozičkov. “Tiste, ki so vidni na ulici ali v okolici trgovin, nazaj pripeljejo naši sodelavci v maloprodaji,” je dejal Miha Sekne, pomočnik izvršnega direktorja maloprodaje v Mercatorju.

Četrtna skupnost nemočna
“Ta problem smo že večkrat obravnavali,” je povedal predsednik Četrtne skupnosti Nove Jarše Edo Povhe. O zapuščenih nakupovalnih vozičkih so že obvestili trgovce in jih bodo spet, je zatrdil. Meni pa, da bi morali vozičke pospravljati tudi kupci: “Kdor je prišel z vozičkom, naj ga odpelje nazaj.”

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.