Primorska: Nevihtne celice nosile tudi točo

Foto: bralka
Foto: bralka
V zadnjih urah je Slovenijo prešlo nekaj nevihtnih celic.
Oglej si celoten članek

Slovenijo so v zadnjih urah prešle nevihtne celice, ki so na Primorskem s seboj nosile točo. Nad Tržaškim zalivom se je nekaj pred 22. uro oblikovala nevihta, ki se premika v smeri proti Krasu. Gibanje padavin lahko spremljate na radarski sliki padavin

Agencija za okolje navaja, da je v Vedrijanu med 20.40 in 20.50 padlo 13 mm padavin. 

Zrna toče so imela premer tudi do 2 centimetra, poroča vremenski portal Neurje.si

xxx

Padavinsko dogajanje se bo umirilo v drugi polovici noči. Do jutra se bo povečini že zjasnilo. 

V sredo bo pretežno jasno, po kotlinah in nižinah bo ponekod megla. Nato se bo v četrtek v hribovitem svetu zahodne Slovenije pooblačilo. Drugod bo še večinoma sončno. Krepil se bo jugozahodni veter.

V noči na petek bo na zahodu začelo deževati, v petek pa se bo dež razširil nad večji del Slovenije. Meja sneženja bo na nadmorski višini med 1000 in 1400 m. V soboto se bo delno razjasnilo.

"Od sobote do torka kaže na suho vreme s precej sonca, a tudi meglo po nižinah. V sredo in v četrtek se verjetnost dežja predvsem v zahodni Sloveniji poveča, a je napoved še negotova," so zapisali na agenciji za okolje. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.