Prihaja tretji vročinski val; letošnji julij bo rekordno vroč

Foto: EPA
Foto: EPA
Naj vas nekaj današnjih dežnih kapelj ne prestraši, pravo poletje šele prihaja. V naslednjih dneh vremenoslovci napovedujejo nov, že tretji vročinski val.
Oglej si celoten članek

Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno, možne so le simbolične plohe. Današnje temperature do 26 stopinj Celzija, jutri pa bodo že priplezale do 30 stopinj.

"Vročina se bo stopnjevala in konec tedna dosegla vrhunec s temperaturami prek 30 stopinj Celzija, ponekod lahko živo srebro doseže tudi 35 stopinj. Lahko torej rečemo, da prihaja tretji vročinski val," pravijo na agenciji za okolje (Arso).

V severnih krajih bodo možne posamezne vročinske nevihte.

Vremenoslovci dodajajo, da se bo letošnji julij v statistiko najverjetneje vpisal kot najbolj vroč julij v slovenski vremenski zgodovini.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.