Pri reševanju trupla umrl še reševalec

Foto: EPA Gorska nesreča v Avstriji Foto: EPA Gorska nesreča v Avstriji Foto: EPA Gorska nesreča v Avstriji
Iz Avstrije poročajo o hudi nesreči med gorskim reševanjem. Najprej je umrl slovaški alpinist, nato pa še gorski policist, ki naj bi ga pomagal reševati.
Oglej si celoten članek

Dvojna nesreča se je zgodila na povratku s 3.657 metrov visoke gore Grossvenediger na Vzhodnem Tirolskem. Po dosedanjih informacijah je bil 35-letni slovaški alpinist del osemčlanske ekipe, ki je v soboto uspešno osvojila vrh in se je vračala v dolino, peterica je smučala, trojica pa je šla peš.

Pri tem je eden iz trojice, ki ni bil navezan, nenadoma padel v s snegom zakrito razpoko 40 metrov globoko. Zasul ga je še padajoči sneg, tako da najverjetneje padca ni preživel.

Danes so ga skušali rešiti iz razpoke gorski reševalci, ki jih je na območje nesreče kljub megli dostavljal helikopter.

Med tretjo vožnjo pa je sicer izkušeni pilot očitno storil napako in je verjetno zaradi slabe vidljivosti prehitro sprostil jeklenico, na katero je bila navezana trojica reševalcev. Zgrmeli so več kot 10 metrov v globino in padli na led, pri tem pa je bil padec za 52-letnega policista iz Linza usoden, eden od njegovih kolegov je bil huje, drug pa lažje poškodovan, poroča krone.at.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.