Pri Ptuju strmoglavilo letalo

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
V strmoglavljenju letala pri Gorišnici v bližini Ptuja je ena oseba umrla, druga pa je hudo ranjena. Vzrok nesreče bo znan šele po natančnem pregledu razbitin.
Oglej si celoten članek

Bojan Kitel iz PU Maribor je za Žurnal24 pojasnil, da je letalo vzletelo z bližnjega letališča v Moškanjcih, okoli 16.45 pa nato strmoglavilo v koruzno njivo.

Policisti, reševalci in gasilci, ki so prihiteli na kraj dogodka, so v letalu našli dve osebi, od katerih ena ni več kazala znakov življenja, pojasnjuje Kitel.

Gasilci PGD Ptuj so letalo z dvigalom dvignili in s tehničnim posegom rešili poškodovanega, nato pa so ga reševalci odpeljali v ptujsko bolnišnico. Njegove poškodbe so resne.

Foto: Žurnal24 Strmoglavljeno letalo

Ogled kraja nesreče se nadaljuje, prisotna sta dežurna preiskovalna sodnik in tožilec, tam je tudi preiskovalec letalskih nesreč z ministrstva za promet. Kot dodaja Kitel, bo natančne vzroke nesreče dala šele natančna analiza razbitin.

Zaenkrat se ni javila še nobena priča strmoglavljenja. Po neuradnih informacijah STA naj bi bila sicer v letalu pilot inštruktor in učenec. Ta je tudi umrl.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.