Preživela deset predsednikov parlamenta, zdaj odhaja

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pisarno predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič zapuščata dve ključni sodelavki.
Oglej si celoten članek

Pisarno predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič sta zapustili dve ključni sodelavki, so poročali v oddaji 24UR. Novo zaposlitev sta si poiskali dosedanja šefinja kabineta Maja Jensterle in njena prva namestnica Katarina Ratoša

Maja Jensterle je bila v državnem zboru zaposlena na zaupanje podpredsednice Gibanja Svoboda, Katarina Ratoša pa je bila karierna strokovna sodelavka zadnjih desetih predsednikov parlamenta.

Neuradno naj bi bili odnosi v kabinetu burni, imeli naj bi različne poglede na način delovanja predsednice državnega zbora, poroča portal 24ur.com. V kabinetu predsednice državnega zbora to zanikajo. Šlo naj bi za časovna naključja in ne resnejša nesoglasja. 

Maja Jensterle s septembrom odhaja v družinsko zasebno podjetje, Katarina Ratoša pa je postala vodja kabineta predsednika ustavnega sodišča Mateja Accetta. 

Nezadovoljni z generalno sekretarko?

V zadnjem obdobju se veliko govori tudi o nezadovoljstvu dela poslancev in ministrov Gibanja Svoboda z delom generalne sekretarke stranke Vesno Vukovič. Tisti, ki so kritični do nje in njenih metod dela, naj bi zahtevali njen odstop in menjavo sekretarke. Za zdaj kaže, da ima Vukovičeva še naprej podporo predsednika vlade Roberta Goloba in poslanske skupine. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 24

  • 18:44 16. Junij 2023.

    V Franciji so te ''novice'' nekje bolj na zadnjih straneh časnikov....

  • 13:36 16. Junij 2023.

    Maja Jensterle s septembrom odhaja v družinsko zasebno podjetje, Katarina Ratoša pa je postala vodja kabineta predsednika ustavnega sodišča Mateja …

  • 13:00 16. Junij 2023.

    Verjetno jima je presedlo njeno prepevanje......

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.