Prevzem Istrabenza uspel

Foto: Žurnal24 Petrolovi nadzorniki imajo novega prvega nadzornika.
Petrol je lastniški delež v Istrabenzu povečal na 32,44 odstotka. Zdaj ima v lasti 1.680.458 delnic.
Oglej si celoten članek

Petrol je delnico ponudil na 110 evrov © BOBO

 
Ponudbo Petrola za prevzem Istrabenza je sprejelo 1913 lastnikov delnic, ki so imeli skupaj v lasti 32,38-odstotni delež koprske družbe. S tem je Petrol svoj lastniški delež v Istrabenzu povečal na 32,44 odstotka.

Skladno z določili prevzemne ponudbe in prospekta je prevzemna ponudba za odkup delnic Istrabenza uspela, je Petrol danes objavil na spletnih straneh Ljubljanske borze.

Petrol je ponudbo za prevzem Istrabenza objavil 10. oktobra in za eno delnico ponudil sto evrov. Dva tedna pozneje je ponujeno ceno zvišal na 110 evrov za delnico, s tem pa se je veljavnost ponudbe podaljšala do 19. novembra.

V tem času je Petrol pridobil 1.677.236 delnic Istrabenza, kar skupaj s 3222 delnicami, ki jih je imel v lasti na dan objave prevzemne ponudbe, pomeni, da ima zdaj v lasti 1.680.458 delnic oziroma 32,44-odstotni lastniški delež koprske družbe.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.