Previdno, v čevapčičih s slovenskih polic našli bakterijo

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je v okviru rednega vzorčenja odvzela vzorec čevapčičev, v katerem je uradni laboratorij ugotovil Escerichia coli z verotoksičnimi lastnostmi.
Oglej si celoten članek

Foto: uprava za varno hrano Čevapčiči, v njih so našli bakterijo

Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) opozarja pred čevapčiči proizvajalca Meso Kamnik d.d. V enem od odvzetih vzorcev so namreč našči bakterijo Escerichia coli z verotoksičnimi lastnostmi. Omenjena bakterija spada v skupino bakterij, ki lahko povzročajo kolitise in uremični sidrom, opozarjajo na UVHVVR.

"Živilu je pretekel rok uporabnosti. Če so potrošniki slučajno zamrznili živilo, naj ga vrnejo na mesto nakupa. Sicer zadostna toplotna obdelava (središčna temperatura najmanj 74⁰C) bakterijo uniči," so še opozorili na UVHVVR.

OPIS IZDELKA (TIP/OZNAKA)
Čevapčiči, 480g; lot 4223, rok uporabe: 06.06.2024

PROIZVAJALEC
Meso Kamnik d.d.

VRSTA TVEGANJA
Mikrobiološka tveganja

DRŽAVA POREKLA
Slovenija

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 16:00 11. Junij 2024.

    MDK so zaprli zaradi umazanije, osebje se je preselilo v Kmnik !

  • 15:54 11. Junij 2024.

    V Lidl,Hofer,Eurospin po meso...resno? pa a ste vi normalni??? Imamo tolk kvalitetnih mesnic (ene so privat, druge pa pod kaksno …

  • 15:12 11. Junij 2024.

    Če kdo je surove pol ima problem,če ni glih antrax so pečeni ok

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.