Previdno, odpoklicali serijo riža, izdelka raje ne zaužijte

Foto: Google
Foto: Google
Nov odpoklic s slovenskih polic, tokrat je bil neskladen riž, sporoča Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.
Oglej si celoten članek

UVHVVR je bila s strani odgovornega nosilca živilske dejavnosti obveščena o rezultatih lastnih kontrol, ki so potrdile presežek predpisane mejne vrednosti za onesnaževalo arzen. Odgovorni nosilec živilske dejavnosti je sprožil postopek umik/odpoklica.

Gre za riž Arborio (Mercator, neto količina: 1kg; lot L:P24060C25, uporabno najmanj do: 27.06.2026, EAN koda: 3838900952887) dobavitelja Curti SRL Con Socio Unico (Italija).

Prodajal se je na Mercatorjevih policah, razlog umika oz. odpoklica pa je presežena mejna vrednost za onesnaževalo arzen, so sporočili z UVHVVR. "Potrošnikom svetujemo, da sporni lot živila ne uživajo, temveč vrnejo na mesto nakupa ali zavržejo," so še zapisali.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:41 16. Avgust 2024.

    nimamo tako velike penzije da bi kupovali v mercatorju

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.