Preplah v državnem zboru zaradi zrezka

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Na predsednika državnega zbora je bila naslovljena sumljiva pisemska pošiljka.
Oglej si celoten članek

Nekaj pred 11. uro so bili policisti PU Ljubljana obveščeni, da je v prostore državnega organa na Šubičevi ulici prispela sumljiva pisemska pošiljka, naslovljena na predsednika državnega zbora. 

Poleg policistov, ki so zavarovali kraj dogodka, je na kraj prišlo tudi 12 gasilcev Gasilske brigade Ljubljana s tremi vozili. Od 11.30 do 13.00 je bila zaprt polovica vozišča Šubičeve ulice, promet pa je potekal izmenično enosmerno. 

Pošto, ki je danes prispela v vložišče, je prevzela zaposlena, ki je ob prevzemu pisemske ovojnice v notranjosti zaznala sumljiv predmet. Pošiljke ni odpirala. Pisemsko ovojnico so predali uslužbenkam Veterinarske fakultete, kjer so opravili analizo. Do 15.05, ko so bili znani rezultati, je bilo 5 oseb v karanteni. 

Inštitut za mikrobiologijo Veterinarske fakultete je policijo obvestil, da je bil test za antraks negativen. V kuverti je bil zapakiran zrezek, priloženo pa je bilo tudi podpisano pismo pošiljatelja. 

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 14:59 12. April 2018.

    sami sebi si kaj pošljejo, da vsaj malo postanejo zanimivi ... folk(mladi) hodi in gleda dilco (tablico), potem pa kar …

  • 14:40 12. April 2018.

    Če vse v tej zgradbi pobere ne bo nobene škode, koristi pa tudi ne, ker se bo tu takoj nasralo …

  • max
    13:25 12. April 2018.

    Pred volitvami je na Šubičevi vedno preplah. :)

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.