Preostalo kamenje ni nevarno

Foto: Žurnal24 Skale so včeraj razdejale pomožni objekt in vhod na posest Bojana Križaja. (Foto
Izvedenec, ki ga je najelo ministrstvo za okolje in prostor, je danes ocenil, da preostalo kamenje na hribu Kamnik nad Tržičem ne predstavlja neposredne nevarnosti.
Oglej si celoten članek

Po besedah tržiškega župana Boruta Sajovica so skale, ki so padle na cesto, že odstranili, preostanek pa naj bi odstranili najkasneje v ponedeljek. Ocene škode ni, saj gre za zasebno premoženje, zato nas je usmeril na Bojana Križaja, ki pa zadeve ni želel komentirati.

Na javni infrastrukturi večjih poškodb ni bilo, nadaljevali pa bodo tudi z deli na območju odloma, saj po oceni izvedenca neposredna nevarnost novega odloma trenutno ne obstaja, je pojasnil Sajovic. Sledi še priprava študije, ali je kamenje, ki je ostalo na mestu odloma, potencialno nevarno. Kdo bo študijo plačal, po besedah župana še ni znano, stroške sanacije pa bo krila občina.

Kot je dejal Sajovic, bo škodo na Križajevi hiši krila zavarovalnica, v nasprotnem primeru pa bodo poiskali druge rešitve, saj je zakon na tem področju dokaj nejasen. Za konec pa je tržiški župan pohvalil še odzivnost intervencijske službe in izrazil zadovoljstvo, da se sredstva, ki jih vlagajo v zaščito, dobro obrestujejo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.