Prek kolesarske steze v gozdu napeli bodečo žico

Foto: PU Maribor Žica kolesarji gozd Foto: PU Maribor Žica kolesarji gozd Foto: PU Maribor Žica kolesarji gozd Foto: PU Maribor Žica kolesarji gozd
Žica je bila na višini 110 cm od tal napeta med drevesi v gozdu, kjer potekajo 'divje' nelegalne kolesarske proge.
Oglej si celoten članek

Mariborski policisti so po obvestilu predstavnikov podjetja, ki upravlja z infrastrukturo na Mariborskem Pohorju, opravili ogled dveh krajev, kjer sta bili med drevesi napeti bodeči žici.

V času ogleda sta bili žici v sredini že prerezani in odmaknjeni, tako, da takrat nista več predstavljali nevarnosti.

Na enem od dreves pred krajem, kjer je bila nameščena žica, je stal velik rdeč opozorilen napis "Zajle".

Foto: PU Maribor Žica kolesarji gozd

Bodeči žici sta bili napeti na lokacijah, ki sta izven uradne proge, kjer bo potekal svetovni pokal v gorskem kolesarjenju. Žici sta bili nastavljeni na Mariborskem Pohorju, desno od pohorske vzpenjače, na zgornjem delu Pohorja, ki pa je odmaknjeno od tekmovališča, in po njem potekajo neurejene proge, ki jih na lastno odgovornost uporabljajo posamezniki.

Po do sedaj zbranih obvestilih se na navedenem mestu k sreči še nihče ni poškodoval.

Policisti dogodek obravnavajo kot kaznivo dejanje, saj je bila z navedenim dejanjem povzročena velika nevarnost za življenje in zdravje ljudi. Zagrožena kazen za to dejanje je do 5 let zapora.

Foto: PU Maribor Žica kolesarji gozd

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.