Preiskan rop pošte v Polzeli

Foto: Policija Fotografija z ropa v Polzeli Foto: Policija Fotografija z ropa v Polzeli
Celjski policisti in kriminalisti so uspešno preiskali rop pošte v Polzeli.
Oglej si celoten članek

Celjski kriminalisti so v sodelovanju s policisti iz Žalca na podlagi ugotovitev z ogleda kraja ropa ter zbranih obvestil 4. julija odvzeli prostost 34-letnemu moškemu z območja Žalca.

Pri preiskavi so kriminalisti zasegli oblačila in orožje, ki jih je osumljeni uporabil pri kaznivem dejanju. Osumljeni je odtujeni denar v tem času že zapravil, največji del za poplačilo dolgov, so sporočili s policije.

Sodnica ga je že izpustila

Poslovalnico pošte v Polzeli so sicer oropali 27. junija. Zamaskiran storilec je oborožen s pištolo zagrozil uslužbenkam in od njih zahteval, da mu izročijo denar. V nadaljevanju je iz dveh predalov blagajne ukradel 4.500 evrov in zbežal.

Zunaj se je poskušal odpeljati s poštarskim kolesom z motorjem, ki pa mu ga ni uspelo spraviti v pogon, zato je kraj dejanja zapustil peš. Pozneje je ukradel kolo in z njim pobegnil.

V petek je bil osumljeni s kazensko ovadbo že priveden k preiskovalni sodnici Okorožnega sodišča Celje, ki ga je po zaslišanju izpustila na prostost. Za kaznivo dejanje ropa se storilec kaznuje z zaporom od enega do desetih let.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.