Pred štirimi leti na Blanci umrlo 13 ljudi

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Minevajo štiri leta od tragične nesreče pri Hidroelektrarni Blanca, ko je umrlo 13 ljudi. Gre za eno najhujših nesreč na vodi v zgodovini Slovenije.
Oglej si celoten članek

Usodnega 3. julija 2008 je takratni župan Občine Sevnica Kristjan Janc organiziral spust po reki Savi od Boštanja do Brestanice. Namen spusta si je bilo ogledati reko Savo, preden bi jo ujeli v pregrado Hidroelektrarne Blanca.

Na spust, ki so ga spremljali tudi gasilci, se je podalo pet čolnov. Eden se je prevrnil že na začetku poti, vendar se je vsem potnikom uspelo rešiti. Trije so nadaljevali pot, pri čemer sta se dva odločila, da se bosta zapeljala čez nevarna prelivna polja. Tik pred hidroelektrarno sta se prevrnila, od 14 potnikov se je uspelo rešiti le soprogi župana Ani Janc, 13 ljudi pa je izgubilo življenje.

Reševalna akcija, ki je stekla takoj po nesreči, je trajala šest dni, dokler niso našli vseh pogrešanih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 02:50 4. Julij 2012.

    Kaj je treba pri vas znat da se dobi sluzbo...stet do 1??? Oseeb ki pri vas pisejo si zasluzijo kaksno …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.