Pred policisti bežal s petmesečnim otrokom v avtu

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Voznik osebnega avtomobila je bežal pred policisti in med begom zapustil svoje vozilo, v katerem so našli 5-mesečnega otroka in otrokovo mater.
Oglej si celoten članek

Patrulja Policijske postaje Ptuj je v sredo ob 13.42 na Potrčevi cesti na Ptuju, z modro lučjo in zvočnim signalom, večkrat pravilno zaustavljala 31-letnega voznika osebnega avtomobila, vendar voznik ni ustavil. Hitrost svoje vožnje je močno pospešil in pred policisti pričel bežati v smeri proti Podvincem.

Vožnjo je nadaljeval v smeri Ločiča, kjer je povzročil prometno nesrečo II. kategorije, saj je trčil v levi bok nasproti vozečega vozila. Ne da bi se ustavil in pomagal poškodovanemu, je s kraja pobegnil v smeri Vitomarcev. Od tam je vožnjo nadaljeval v smeri Oseka, kjer je osebni avtomobil na motokros progi zapustil in peš pobegnil v bližnji gozd. Tam so ga policisti izsledili, prijeli in pridržali. Ob tem so uporabili tudi prisilna sredstva. 

Policisti PP Gorišnica so pomagali 53-letnemu vozniku, poškodovanemu v prometni nesreči v Ločiču. Voznik je bil z reševalnim vozilom odpeljan v Splošno bolnišnico Ptuj. K sreči so njegove poškodbe lažje. 

Šok za policiste

Policisti so ugotovili, da je bil vzrok bega 31-letnika neregistriran osebni avtomobil, ki ga je vozil in dejstvo, da nima vozniškega dovoljenja. 

Presenečeni policisti so ugotovili, da je imel kršitelj med divjo vožnjo v vozilu tudi svojega 5-mesečnega otroka. V vozilu je med vožnjo bila tudi otrokova 32-letna mati. 

Sledi kazenska ovadba

Policisti so o vsem že obvestili pristojnega dežurnega tožilca. Vozniku so takoj zasegli vozilo, ki ga je vozil. Kazensko ga bodo ovadili zaradi nevarne vožnje in zapustitve poškodovanca v prometni nesreči. Poleg tega pa je s svojo nevarno vožnjo ogrožal tudi svojega otroka, zato bodo podali kazensko ovadbo zaradi zanemarjanja mladoletne osebe in surovo ravnanje. 

Lastnici osebnega avtomobila (otrokovi materi in voznikovi partnerki), ki je bila v času opisanega divjanja sopotnica v vozilu, so policisti vročili plačilni nalog, ker je svoje motorno vozilo dala v uporabo osebi, ki ne sme voziti takega vozila. 

dezurni@zurnal24.si

 

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 17:58 14. September 2016.

    Ja pa ja. To je stalna praksa, na primer pri brazilcih. Bodo delali? Ti si pa res humorist.

  • 14:32 14. September 2016.

    In potem pravite da ni dovolj policajev. Ma kakšne policaje, psihiatre rabimo. PSIHIATRE!!!

  • 14:21 14. September 2016.

    Za takšne pa ne sme biti milosti ! V zapor in delat ,tako dolgo,da bo plačal državi in oškodovanec vso …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.