Pozorni na stanje na meji

Foto: Žurnal24 Če takojšnja vrnitev ni mogoča, tujce nastanijo v Centru za tujce, pravi Anita L
Migranti. Postojnski in koprski policisti aprila in maja prijeli le šest Afričanov.
Oglej si celoten članek

Policisti so v torek pri Ilirski Bistrici prijeli dva državljana Libije, ki sta zaprosila za mednarodno zaščito. Na Policijski upravi (PU) Postojna so nam na vprašanje, koliko (severno)afriških migrantov so obravnavali v zadnjem obdobju, odgovorili, da marca nobenega, aprila državljana Somalije in Eritreje, maja pa (za zdaj) omenjena Libijca. Skupno so v zadnjih dveh mesecih obravnavali 25 nelegalnih migrantov, predvsem iz azijskih in balkanskih držav.

Največ na meji z Italijo
Na območju PU Koper so po besedah tiskovne predstavnice Anite Leskovec aprila na meji z Italijo obravnavali in v Italijo vrnili 22 tujcev, od tega po enega državljana Nigerije in Mozambika. Pri obravnavi namreč dodatno ugotavljajo namen potovanja, finančna sredstva in morebitno nevarnost za javni red.

Na meji s Hrvaško so koprski policisti prestregli 11 nelegalnih migrantov iz Afganistana, Albanije in Kosova. Na PU Postojna pravijo, da prošnjo za mednarodno zaščito podajo predvsem državljani Afganistana in Irana.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.