Pozor! Zbirajo denar za izmišljeno združenje

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Romuni na območju Ptuja in Maribora zbirajo denar za združenje za invalidne otroke in gluhoneme, ki sploh ne obstaja. Ne nasedajte!
Oglej si celoten članek

Mariborski policisti so v soboto na parkirnem prostoru večjega trgovskega centra v Mariboru obravnavali romunsko državljanko, ki je od mimoidočih zbirala prostovoljne prispevke. Kot so sporočili z mariborske policijske uprave, je imela na listu v mapi v zgornjem delu natisnjen invalidski znak in slovensko zastavo, spodaj pa je bilo besedilo, da Nacionalno združenje za invalidne otroke in gluhoneme Mochete prosi za pomoč. Na spodnjem delu lista je imela seznam, namenjen zbiranju prostovoljnih prispevkov. Policisti so pred tem opazili, da se je z žensko pogovarjal moški, ki je imel v rokah enako mapo. 

Združenje ne obstaja 

Policisti so ugotovili, da združenje, za katerega naj bi zbirala prispevke, ne obstaja in da gre za goljufijo. Po njihovih podatkih Romunka biva v okolici Ptuja že od začetka januarja skupaj s še osmimi Romuni. Menijo, da obstaja velika verjetnost, da tudi preostali Romuni zbirajo prispevke na območju Ptuja in Maribora. 

Ne nasedajte! 

Policisti pozivajo, da ne nasedajte goljufom in jim ne dajajte denarja. Če opazite take ljudi, o tem obvestite policijo na telefonsko številko 113. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 19:49 17. Februar 2014.

    Na isto foro sem jih cca 3 tedne nazaj srečal v Domžalah pred Lidlom. Trije so bili na parkingu, eden …

  • 19:01 17. Februar 2014.

    Pa te Romune bi bilo treba vse pozapret.... in izgnat iz državee in iz Evrope. Kdo je te cigane sploh …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.