Pozor, s pomočjo SMS sporočila so mu ukradli 1.700 evrov

Foto: Profimedia
Primer že obravnavajo policisti.
Oglej si celoten članek

Policisti postaje iz Ptuja obravnavajo goljufijo preko lažnega SMS sporočila; moškega so v sporočilu lažno obvestili, da je bila na njegovem transakcijskem računu zaznana sumljiva aktivnost. Dodana je bila povezava, ki ji je oškodovanec sledil, so zapisali v dnevnem sporočilu. 

Vpisal je svoje podatke, na podlagi česar so mu s transakcijskega računa ukradli približno 1.700 eur. 

Policisti bančnim uporabnikom, ki so morebiti prejeli takšno sporočilo svetujejo, da ne klikajo na povezavo in ne vnašajo osebnih podatkov. V primeru oškodovanja svetujejo, da to čim prej prijavijo na najbližji policijski enoti in obvestijo banko.

Slovenija Velik uspeh naše policije, na predstavitev pridejo celo Avstrijci Slovenija Bravo, policista! To sta storila v svojem prostem času! Pozor! Bodite pozorni na ta sporočila banke. Lahko vas ogoljufajo!

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 11:54 17. Januar 2023.

    Sigurno SDSovc na obeh straneh telefona...En zarukan drug pa ljopov ;))

  • 09:30 17. Januar 2023.

    Takšnim naivnežem bi bilo potrebno onemogočiti poslovanja preko bankomatov, prepovedati uporabo e- bančništva… uvesti hranilno knjižico!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.