Pozor - Facebookov trojanec!

Foto: Žurnal24 Trojanec vam lahko z vašega računalnika pobere vsa v brskalnike shranjena gesla.
Slovenske uporabnike Facebooka ogroža nevaren trojanski konj, ki lahko z njihovega računalnika ukrade gesla in omogoča upravljanje računalnika na daljavo.
Oglej si celoten članek

Avtorji trojanskega konja z uporabo ukradenih uporabniških imen in gesel za Facebook pošiljajo sporočila drugim uporabnikom. Besedila so
naprimer:
>>Ha,ha,ha is this you?! Check the video<<
>>I saw this video on google and i saw you ha,ha,ha!<<
>>Paris Hilton new Porn video!!!<<


temu pa sledi spletni naslov, ki se konča z besedo >>watch.htm<< ali >>WHAT.pif<<.

Kako se ga rešiti?
Okuženi računalnik je treba pregledati s posodobljenim protivirusnim programom. Uporabniki morajo po odstranitvi trojanskega konja spremeniti gesla, ki jih uporabljajo za dostop do spletnih storitev (Facebook, Gmail, ...).

Če uporabniki to povezavo odprejo, se jim prikaže okno za prenos datoteke. Ta datoteka pa vsebuje trojanskega konja, ki takoj po namestitvi vzpostavi povezavo z IRC strežnikom, ki omogoča upravljanje računalnika na daljavo.

Trojanski konj tudi izvozi vsa uporabniška imena in gesla za dostop do spletnih strani, ki jih imajo uporabniki shranjene v spletnih brskalnikih Internet Explorer in Firefox.

Registrirana na Hrvaškem
Spletna domena, ki jo trojanski konj razpošilja, je bila registrirana z lažnimi podatki. Registriral naj bi jo "Lilly bili" iz Zagreba.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.