Poziv vladi k pogajanjem s cariniki

Foto: Žurnal24 virant-dolga
Pogajalska skupina sindikatov javnega sektorja je v izjavi za javnost pozvala vlado, naj se začne v najkrajšem možnem času pogajati s Sindikatom carinikov Slovenije.
Oglej si celoten članek

Pogajalska skupina je prepričana, da lahko le uspešno izpeljana pogajanja pripeljejo do dogovora, s katerim bi se lahko izognili stavki carinikov. Predstavnik sindikata carinikov je pogajalsko skupino reprezentativnih sindikatov javnega sektorja na današnji skupni seji seznanil s pripravami na stavko, stavkovnimi zahtevami in stališči vlade do zahtev carinikov, so še zapisali.

Konferenca sindikata carinikov se je 12. novembra odločila, da bodo 26. novembra stavkali, če vlada ne bo ugodila njihovim zahtevam, in sicer ustreznemu vrednotenju pooblaščenih uradih oseb. Predsednik sindikata carinikov Dušan Pečnik je takrat tudi dejal, da bo osnova za delo carinikov med morebitno stavko 56. člen zakona o carinski službi, ki določa delo carinikov med stavko.

Minister za javno upravo Gregor Virant pa je 12. novembra najavo stavke označil za popolnoma neumestno, neutemeljeno in nelogično. "Smo sredi pogajanj, menim, da do te stavke ne bo prišlo. Tudi če bo, morajo po zakonu o carinski službi cariniki opravljati vse glavne funkcije, ki so potrebne za normalno delovanje države," je še povedal minister in dodal, da na zahteve v nobenem primeru ne bodo pristali, ker bi bilo to do davkoplačevalcev popolnoma neodgovorno.

"Carinik je danes uvrščen v 19. plačni razred, vlada je predlagala 21. plačni razred, ki je bil sprejet tudi s strani sindikata javnega sektorja. Zdaj zahtevajo več in na to ne bomo pristali," je še dodal minister.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.