Požar v Osilnici pod nadzorom

Foto: Martin Kavčič (PGD Tržič) Gozdni požar Foto: Martin Kavčič (PGD Tržič) Gozdni požar Foto: Martin Kavčič (PGD Tržič) Gozdni požar Foto: Martin Kavčič (PGD Tržič) Gozdni požar Foto: Martin Kavčič (PGD Tržič) Gozdni požar Foto: Martin Kavčič (PGD Tržič) Gozdni požar Foto: Martin Kavčič (PGD Tržič) Gozdni požar Foto: Martin Kavčič (PGD Tržič) Gozdni požar Foto: Martin Kavčič (PGD Tržič) Gozdni požar Foto: Martin Kavčič (PGD Tržič) Gozdni požar
Požar v občini Osilnica je gasilcem uspelo spraviti pod nadzor. Predvidevajo, da ga bodo v torek tudi lokalizirali.
Oglej si celoten članek

Požar, ki se je v soboto popoldne razplamtel na območju med vasjo Belica, Taborsko steno in Dragarskim vrhom v občini Osilnica, je okoli 70 gasilcem in dvama helikopterjema uspelo spraviti pod nadzor, je potrdil vodja intervencije in podpoveljnik Gasilske zveze Slovenije Leon Behin.

Pred nočjo bodo zemljišče, kolikor se bo dalo, pregledali in pripravili opremo za jutranje nadaljevanje gašenja. Ponoči bodo požarišče ves čas opazovali, za torek pa Behin predvideva, da bodo požar lahko lokalizirali in ga ukrotili do mere, ko se ne bo mogel več širiti.

Naselja niso ogrožena

Takrat naj bi na določenih delih požarišča prišli tudi do ognja in ga na zahodni strani, kjer bi se lahko ob vetru vnovič razplamtel, ustavili. Gašenje požara sicer v torek še ne bo končano, saj bo v določenih nedostopnih žepih še gorelo in tlelo več dni, je opozoril. Behin še ocenjuje, da požar ne ogroža bližnjih naselij in druge infrastrukture.

Požarno območje, na katerem se sedaj pojavljajo posamezna požarna žarišča, obsega približno poldrugi kvadratni kilometer neprehodnega, skalovitega in strmega območja nad reko Čabranka, približno pol kilometra od meje s Hrvaško. Sega pa od približno 500 do 1000 metrov nadmorske višine.

Zemljišče je v spodnjem delu požarišča poraščeno s podrastjo in z borovim gozdom, ki proti vrhu območja prehaja v mešani gozd, pri intervenciji pa sodelujejo gasilci dvanajstih gasilskih društev, je še povedal Behin.

Fotografije včerajšnjega gašenja požara v Tržiču si oglejte v zgornji GALERIJI.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.