Pri Ankaranu zagorelo, domačina našli nezavestnega

Foto: Občina Ankaran
Foto: Občina Ankaran
Na požarišču so našli onemoglega moškega z opeklinami.
Oglej si celoten članek

Včeraj se je po dvanajsti uri vnel požar v Ankaranu, nedaleč od stanovanjskih hiš na območju med Rožnikom in Železniško cesto.

Zagorelo je blizu novega krožišča. Koprski gasilci so na požarišču našli onemoglega moškega z opeklinami, oskrbeli so ga, reševalci pa so ga odpeljali v izolsko bolnišnico. 

Gasilci so na kraju našli nezavestnega in močno opečenega 90-letnega domačina. Ogenj mu je namreč ušel s kurišča, sam pa ga ni uspel pogasiti, so sporočili s Policijske uprave Koper.

Požar so koprski poklicni gasilci s pomočjo prostovoljcev iz PGD Hrvatini in PGD Dekani pogasili okoli 15. ure.

Na Občini Ankaran ob tem pozivajo k previdnosti zaradi velike požarne ogroženosti na Primorskem. "Do požara je prišlo v obdobju, ko je razglašena velika požarna ogroženost naravnega okolja. Občanke in občane ob tem znova pozivamo k spoštovanju prepovedi, ki veljajo v tem obdobju," so zapisali.

Prepovedano je požiganje in odmetavanje gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, kuriti, kuriti kresove, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, izven pozidanih površin, uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete.

xxx

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.