"Povsod na vratih piše odjebi"

Foto: Žurnal24 “Sprašujem se, kakšen bo svet čez 30 let. Zdaj je bistveno drugačen kot pred 30
Zvezda. Sindikalist pričakuje, da bo 43 zaposlenih danes dobilo delovne knjižice. Razočaranje nad državo.
Oglej si celoten članek

Triinštirideset zaposlenih v kranjski Zvezdi naj bi po pričakovanjih sindikalista Janeza Podgorelca danes dobilo delovne knjižice.

Tako se bo končala njihova skoraj polletna agonija, med katero so povprečno prejeli vsega tisoč evrov oziroma 200 evrov na mesec. “Dolgujejo mi štiri plače in pol, dva regresa in odpravnino za 31 let delovne dobe,” je dejal Podgorelec, zadovoljen predvsem, da se bodo lahko prijavili na zavod za zaposlovanje in prejemali stabilno denarno pomoč; skrbi ga le, da verjetno ne prej kot 
julija.

Močno razočaran je tudi nad državo. “Odgovorne institucije smo že lani opozarjali na čudno dogajanje, pa se nihče ni zmenil za to. Kot bi bili navadne številke. Počutimo se prepuščeni samim sebi, edina, ki nam je pomagala, je bila s 150 evri občina,” je povedal. Jezi ga tudi birokracija.

“Povsod na vratih piše odjebi. Za vsako institucijo potrebuješ cel kup papirjev, da dokažeš, da nimaš za kruh,” je bil kritičen.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.