Posvojili 318 punčk iz cunj

Foto: Foto Unicef
Foto: Foto Unicef
V državnem zboru se je včeraj zaključila dobrodelna razstava Unicefovih punčk iz cunj. Njen uspeh je povsem presegel pričakovanja. V nekaj dneh je bilo posvojenih kar 318 punčk iz cunj, s čimer bo Unicef omogočil cepljenje 318 otrok v državah v razvoju.
Oglej si celoten članek

Po slavnostni otvoritvi, ko je prvo punčko iz cunj posvojil predsednik državnega zbora Gregor Virant in s tem postavil zgled ostalim vodilnim v državi, je zanimanje za unikatne punčke izjemno naraslo. Sporočilo ob posvojitvi punčke, s katero posvojitelj Unicefu prispeva 20 evrov za cepljenje otroka proti šestim otroškim nalezljivim boleznim v državah v razvoju, je tako več dni navduševalo vodilne v državi ter širšo javnost.

Svojo punčko so si izbrali številni poslanci in poslanke, zaposleni v državnem zboru, veleposlaniki tujih držav, predsednika računskega in ustavnega sodišča ter njegovi člani, številni gospodarstveniki in drugi obiskovalci razstave. Pokazali so, da jim ni vseeno za preživetje otrok v državah v razvoju. V zgolj desetih dneh je bilo posvojenih izjemnih 318 punčk iz cunj, so sporočili z Unicefa.

Rešili že več tisoč zadev

Punčka iz cunj je tradicionalna igračka, ki je poznana v vseh kulturah sveta in je zato primerna, da v Unicefovem projektu simbolizira otroka, ki potrebuje pomoč. Prav zato je nosilni slogan projekta "Posvoji punčko in reši življenje otroka". S predanim delom mnogih prostovoljk, ki skozi vse leto ustvarjajo dragocene punčke iz cunj, je Unicef Slovenija v preteklih letih rešil že več tisoč otroških življenj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:54 9. Oktober 2012.

    a res???? in zdaj so heroji!!! raje naj poskrbijo za naše otroke, ki so potrebni pomoči...denar naj nakažejo za en …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.