Pošto v Kresnicah spet odprli

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Pošta v Kresnicah je po junijskem oboroženem ropu, v katerem je umrla uslužbenka, spet odprta. Svojci s Pošto dosegli dogovor.
Oglej si celoten članek

Pravni zastopnik družine umorjene uslužbenke Anice Likovič Franci Matoz je povedal, da so se svojci z vodstvom družbe dogovorili za izvensodno poravnano, in dodal, da je Pošta Slovenije pripravljena izplačati odškodnino.

Hkrati je vodstvo pošte pristalo na izboljšanje varnosti zaposlenih v vseh svojih poslovalnicah, zlasti v manjših poštah. "Smo blizu dogovora. Poravnavo bomo podpisali v desetih dneh, ko bo pripravljen tudi seznam pošt za izboljšanje varnosti. O višini odškodnine svojci ne želijo razlagati, bo pa poštena," je dejal Matoz. Po njegovih besedah naj bi letos varnostno opremili 150 poštnih poslovalnic.

Prednost imajo bolj ogrožene

Iz Pošte Slovenije so sporočili, da intenzivno izvajajo napovedane aktivnosti "za čim večje zavarovanje zaposlenih". Izvajajo pa tudi vse napovedane ukrepe za čim bolj učinkovito preprečevanje kaznivih dejanj na poštah.

"Vsekakor imajo pri tem prednost pošte, ki so varnostno najbolj ogrožene, v letošnjem letu je za področje varovanja namenjenih več kot 2,1 milijona evrov," navajajo na Pošti Slovenije. A podatkov o višini sredstev, vloženih v vzdrževanje in varnost posameznih pošt, ne dajejo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.