Poslanci o smrtonostnih nalivnikih in eksplozivnih radirkah

Foto: Urban Cerjak
Foto: Urban Cerjak
"S čim se mi ukvarjamo?!" je po današnji prvi seji Komisije za nadzor varnostno-obveščevalnih na svojem Facebook profilu zapisal poslanec Združene levice Luka Mesec.
Oglej si celoten članek

Seja je imela po njegovih besedah eno samo točko dnevnega reda: Predaja in prevzem kemičnih in ubojnih sredstev Službe državne varnosti (SDV), na sejo pa je bil na povabilo predsednika Branka Grimsa vabljen en sam gost: Roman Leljak

Slovenijo ogrožajo smrtonosni nalivniki in eksplozivne radirke

"Gost je poslancem državnega zbora, na seji, ki je bila strogo varovana, predstavil naslednjo teorijo: v Sloveniji naj bi obstajalo tristo bunkerjev s kemičnim orožjem in igračkami Jamesa Bonda (nalivna peresa s strupenimi ampulami, eksplozivne radirke itn.), ki jih je tajno hranila SDV/UDBA, po letu 1991 pa jih ni predala SOVI. Zato zdaj teh 300 bunkerjev že 25 let nadzoruje "vsi-vemo-kdo" in to predstavlja prvovrstno tveganje za državno varnost," je zapisal Mesec. 

Leljaka so pridržali zaradi suma, da je prinesel orožje

"Svojo teorijo je podkrepil z materialnim dokazom: s sabo je prinesel nalivno pero v katerem naj bi bila igla in strupena ampula in ki naj bi služilo kot kemično/ubojno sredstvo nekdanje UDBE. Za to si je kasneje, hvala bogu, prislužil policijsko pridržanje. Obstajal je namreč utemeljen sum, da je v Državni zbor prinesel orožje. Policisti so predmet preverili in seveda takoj ugotovili, da je pač samo navaden kemični svinčnik.A to članov komisije ni zmotilo. Na čelu z Janezom Janšo in Brankom Grimsom so z vso resnostjo razpravljali o tem 'izjemnem tveganju za državno varnost',“ je Mesec napisal na svojem Facebook profilu. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 32

  • 17:30 19. Marec 2015.

    . hihihi..pa ne da so tudi paniki tam.. ? upravičeno , morda...../ sicer pa Groza s čim vse se imajo …

  • 17:19 19. Marec 2015.

    Veleumni Milanček pozabil si napisati "rudeči"

  • 13:59 19. Marec 2015.

    Bizarno,sejo je vodil moderni Gebels,ob njem veliki vodja, Hrvat, agent KOS, strokovnjak,ki je bral iz PP in še dva, ki …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.