Poslanci imajo vprašanja, na odgovore Goloba bodo morali počakati

Foto: Nebojša Tejić/STA
Foto: Nebojša Tejić/STA
Državni zbor bo s poslanskimi vprašanji ministrom začel oktobrsko redno plenarno zasedanje. Poslanci bodo potrdili poslanski mandat Alešu Lipičniku, ki bo zamenjal Boruta Sajovica.
Oglej si celoten članek

Tokratno redno sejo DZ bodo poslanci začeli z mandatno-volilnimi zadevami. Po odhodu Boruta Sajovica iz poslanskih klopi v ministrske vrste bo DZ tako potrdil poslanski mandat nadomestnemu poslancu Alešu Lipičniku.

Sledila bodo poslanska vprašanja Golobovi vladni ekipi, a bodo nanje odgovarjali le ministri in ministrice, medtem ko bo premier Robert Golob poslancem glede na predvideno časovnico odgovarjal v petek. V začetku tedna se bo Golob namreč na povabilo ameriškega predsednika Joeja Bidna mudil na delovnem obisku v Washingtonu.

V nadaljevanju seje pa parlamentarce med drugim čaka obravnava letnega poročila varuha človekovih pravic, predlog sprememb zakona o invalidskih organizacijah in predlog dopolnitev zakona o izenačevanju možnosti invalidov, predlog novele zakona o drugem tiru železniške proge Divača-Koper in predlog resolucije o nacionalnem programu varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami od 2024 do 2030.

Po vetu državnega sveta pa bo pred poslanci vnovič tudi predlog o preimenovanju praznika vrnitve Primorske k matični domovini.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.