Poskušal je zbežati policistom, to je sledilo

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Kup pijanih voznikov, eden je policistom poskušal zbežati kar peš.
Oglej si celoten članek

"V Miklavžu na Dravskem polju smo obravnavali voznika, ki ni ustavil na znake policistov in je z vožnjo nadaljeval, potem pa vozilo ustavil in skušal pobegniti. Policist ga je dohitel. Ugotovljeno je bilo, da je vozil pod vplivom alkohola (0,71 mg/l alkohola). Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog," so sporočili z mariborske policijske uprave. 

Tudi na Ptuju so obravnavali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola, odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal kar 1,29 mg/l alkohola. Poleg tega je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, čaka ga obdolžilni predlog.

V Mariboru pa smo obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo in ugotovili, da je tudi voznica osebnega avtomobila, ki je trčila v vozilo pred seboj, vozila pod vplivom alkohola (1,26 mg/l alkohola). Policisti v zvezi s prometno nesrečo še zbirajo obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Vse več pijanih voznikov

Delež alkoholiziranih povzročiteljev prometnih nesreč se je med januarjem in septembrom na območju PU Maribor povečal glede na primerjalno obdobje 2023, saj je znašal 10,3 % (8,7 %) in se je bistveno povečal pri povzročiteljih najhujših prometnih nesreč. Alkohol tako ostaja še vedno ključni sekundarni vzrok prometnih nesreč na območju PU Maribor, še posebej pri prometnih nesrečah z najhujšimi posledicami.

Pri prometnih nesrečah s smrtnim izidom je bilo pod vplivom alkohola kar 56 % (50 %) povzročiteljev prometnih nesreč s smrtnim izidom. Najvišji delež povzročiteljev je bil pod vplivom alkohola pri prometnih nesrečah, ki so se zgodile zaradi neprilagojene hitrosti [19,4 % (17,3 %)] in nepravilne strani/smeri vožnje [17 % (17,1 %)]. Povprečna stopnja alkoholiziranosti je znašala 1,39 (1,40) g alkohola na kg krvi, opozarjajo policisti. 

dezurni@styria-media.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 09:34 25. Oktober 2024.

    ja no saj ni drugega za popit, ko pa so vse coca-cole in fante popbrane s polic, ker so nevarne …

  • 09:13 25. Oktober 2024.

    Bolje kot pijan narod ne more biti za vladajoco vlado. V kolikor se nima oprane mozgane do konca, jih bo …

  • 08:52 25. Oktober 2024.

    Kaj ne velja več, da je na štajerskem in dolenjskem okoli Martina 0,5 promila že v zraku?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.