Popoldanska huda ura, toča in vetrolomi

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Po Sloveniji se premikajo močne nevihte, s seboj nosijo tudi točo.
Oglej si celoten članek

Po državi se pomikajo močne nevihtne celice, ki so ponekod že povzročile precej težav. Spremlja jih močan veter, do več vetrolomov je tako že prišlo na območju Trebnjega in Ljubljane. 

Ponekod je padala tudi toča. 

xxx

Gibanje padvin spremeljajte na radarski sliki padavin na tej povezavi.

Zvečer in ponoči je na severu in severozahodu še možna kakšna nevihta, jutri pa bo povečini sončno. Predvsem popoldne bo možna kakšna ploha ali nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 33 stopinj Celzija.

Obeti 

V noči na torek bo v vzhodni Sloveniji še možna kakšna nevihta. V torek bo na Primorskem sončno, drugod bo sprva zmerno do pretežno oblačno, nato se bo zjasnilo. V hribovitih krajih popoldne ni izključena kakšna nevihta. Na Primorskem bo pihala šibka burja, drugod severovzhodni veter. 

V sredo kaže na večinoma jasno vreme. Vse bolj vroče bo.

Napoved od 11. do 16. julija 

V četrtek in petek bodo naši kraji še v območju visokega zračnega tlaka, ki bo slabelo. Prihodnjo soboto in nedeljo kaže na povečano verjetnost za prehod hladne fronte prek naših krajev. Nad srednjo Evropo se bo predvidoma zadrževalo višinsko jedro hladnega zraka. Naslednji ponedeljek in torke kaže spet bolj stabilno vreme, po napovedih Arsa kaže vremenska slika.

V četrtek in petek kaže na sončno in vroče vreme, najvišje temperature se bodo gibale med 30 in 35 stopinj Celzija, tudi noči in jutra bodo topli, okoli 20 stopinj. 

V četrtek je nekoliko povečana verjetnost za kakšno nevihto v severni Sloveniji. Ob koncu tedna se poveča verjetnost za padavine, vročina bo popustila.

To nas čaka Vremenski cirkus; nevihte, plohe, vročina in saharski prah

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 06:08 8. Julij 2024.

    Bravo vremenarji, še 1x več ste se zblamirali!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.