Poplavilo kleti in pritličja, najhuje pa šele prihaja

Foto: Profimedia poplave Slovenija Foto: Profimedia poplave Slovenija Foto: Profimedia poplave Slovenija Laze
Na Agenciji RS za okolje so sicer za danes napovedali naraščanje rek v večje delu države.
Oglej si celoten članek

Na območju Ajdovščine in Vipave je v popoldanskih urah zaradi obilnih padavin poplavilo kletne in pritlične prostore več stanovanjskih objektov. Kot poroča Uprava RS za zaščito in reševanje, je poplavljena tudi lokalna cesta v Dupljah in podvoz pod hitro cesto v Vipavi. Na terenu pomagajo gasilci in člani občinskih štabov civilne zaščite.

Gasilci so posredovali v občini Vipava na območju Lož, Vrhpolja in Zemona. O poplavljenih kletnih in pritličnih prostorih stanovanjskih objektov poročajo tudi iz Ajdovščine in vasi Budanje. Gasilci so ogrožene objekte preventivno zavarovali z vrečami peska, iz poplavljenih pa izčrpali vodo.

Na Agenciji RS za okolje so sicer za danes napovedali naraščanje rek v večje delu države. Po napovedih bodo ponoči nekatere reke v zahodni, južni in osrednji Sloveniji dosegle velike pretoke.

Na tej povezavi preverite, kako se bodo padavine gibale po državi.

Ob močnejših dolgotrajnih nalivih lahko zvečer in v noči na ponedeljek pride do poplavljanja meteornih in razlivanja hudourniških voda predvsem na širšem Primorskem in Notranjskem, v osrednji Sloveniji ter v porečjih Krke in Kolpe. Drugod po državi bo naraščanje rek manj izrazito, vodnatost rek bo ostala povečini srednja.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 06:07 26. September 2022.

    Se bodo pač moralipreseliti na malo Višje ležeče predele, da jih ne bo tako zalivalo , da ne bodo stalno …

  • 19:32 25. September 2022.

    in kaj potem

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.