Ponoči zagorelo v Žitu

Foto: Fotosmedia Požar v Žitu Foto: Fotosmedia Požar v Žitu Foto: Fotosmedia Požar v Žitu Foto: Fotosmedia Požar v Žitu Foto: Fotosmedia Požar v Žitu Foto: Fotosmedia Požar v Žitu Foto: Fotosmedia Požar v Žitu
Po prvih ocenah je škode za približno 250.000 evrov.
Oglej si celoten članek

Nekaj minut čez polnoč je zagorelo v proizvodnem prostoru podjetja Žito d.d. na Meljski cesti v Mariboru.

Ogenj, ki je uničil peč za cvrtje zlatih kroglic, velik zalogovnik za rastlinsko olje, transportni trak, sistem za odvajanje toplega zraka, električno instalacijo in pisarniško opremo v prostoru 10 x 8 m, je pogasilo 21 gasilcev iz Javnega zavoda za zaščitno in požarno reševanje Maribor in Prostovoljnega gasilskega društva Maribor.

Preiskava požara še poteka, so v sporočilu za javnost zapisali v Žitu, kjer ocenjujejo, da je vzrok verjetno tehnične narave, izključili so človeški faktor. Ocena škode na obratu še ni znana, v podjetju pa predvidevajo, da bo znašala nekaj 100.000 evrov.

V Žitu bodo odločitev glede nadaljevanja proizvodnje na omenjeni liniji sprejeli takoj, ko bo znana ocena škode. Glede na škodo bodo pretehtali možnosti obnove obstoječe linija ali nakupa nove linije. V tem času bodo poskušali proizvodnjo organizirati v drugih obratih, so še navedli v podjetju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 08:20 16. Januar 2013.

    Mutna so to posla. verjetno je to načrtovano že z zaposlovanjem slovakov in pomoči zavarovalnic pri izplačilu škoda. Verjetno bo …

  • 08:20 16. Januar 2013.

    nekdo rabi denar??

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.